Tørr hud? Her er redningen!

Hudterapeutene tipser 

Tørr hud er noe vi alle opplever i korte perioder eller gjennom lengere tid. Noen er født med en tørr hudtype, noe som gjør at man hele tiden må tilpasse hudpleierutinen sin slik at man får de fuktighetsingrediensene man trenger. Andre derimot, har en høyere naturlig fuktbalanse i huden og vil derfor kun trenge ekstra fukt i perioder.

Det er viktig at vi skiller mellom fukt og fett når vi snakker om hudpleie. Fukt er noe alle trenger til huden sin. Det vil si lette ingredienser som vann, aloe vera, hyaluronsyre og panthenol. Selv en fet og blank hun kan ha behov for ekstra fukt til huden. Dersom man har en tørr hudtype eller føler seg veldig stram og sensitiv i huden, er det viktig å se etter gode fettstoffer i hudkremen. Pleiende og beskyttende ingredienser som arganolje, sheasmør og macadamiaolje vil alle hjelpe til at huden blir mer elastisk, og at en tørr og flassende hud blir mer myk og smidig.  

Silje Therese, som har mange års erfaring som hudterapeut på Renates Dagspa, anbefaler å ta en ampullekur for å gi huden nok fuktighet.

 

 

Ampuller er det essensielle i Babor`s hudpleiertine. Aktive, høykonsentrerte virkestoffer som er fanget i en glassampull – akkurat passe mengde til en gangs bruk. Disse brukes etter rens og før krem. Ampullene er et skikkelig luksus produkt og vi anbefaler å bruke de som en kur på 7-24 dager. En slik kur kan gjerne gjentas flere ganger i løpet av et år. Nå nærmer det seg påske og vi får inn Babor sitt påskeegg som inneholder 14 av disse fantastiske ampullene. Påsken byr på flere fridager og det vil være en perfekt anledning for deg å gi huden det lille ekstra. 

 

«Dersom man er tørr i huden er det viktig å bruke gode fuktighetsserum».

Min favoritt er Moisture Plus Serum fra Babor. Jevnlig peeling vil hjelpe deg med å fjerne de døde hudcellene, slik at produktene du påfører i etterkant vil gi bedre effekt, sier Iben Solås. Hun er en av de med lengst fartstid på salongen og har god erfaring med produktene vi jobber med. Hun påpeker at det er viktig at kremen du bruker er godt tilpasset ti huden din.

 

 

Hudterapeutenes beste tips er:

Skrubb huden regelmessig! Hyppigheten avhenger av hvilken type skrubb du har. Noen skal brukes daglig imens andre skal brukes et par ganger i uken.

Bruk serum! Gir økt fuktbalanse i huden.

Ta en ampullekur! En slik kun kan man med fordel ta flere ganger i løpet av et år. 

Bruk riktig krem til huden din! Riktig krem gir deg riktig mendge fukt og fett.

Kommentarer er stengt.